Tip Bercuti

TIPS Melancong Berkesan

IMG_3137

Setiap Orang ada keinginan untuk melancong, sudah simpan duit untuk melancong tapi tiba-tiba duit makin lama, makin sedikit.

Jadi, Apa yang perlu dilakukan…???

Sebelum pergi bercuti kemana-mana negara, buatlah senarai barang untuk dibeli bagi memudahkan urusan pengiraan. Kalau rasa barang itu tidak berkaitan, maka jangan beli membazir kan duit korang je . Kalau sudah sampai di destinasi pilihan anda, mesti tak sabar untuk beli barang kan, Sabar dahulu, rancang dan pilih barang dengan kualiti bagus tetapi harga murah. Itu boleh menjimatkan duit korang.

Seterusnya , untuk jimatkan duit korang amik travel agent senang untuk masukkan semua dalam satu harga korang tak perlu fikir nak bayar lagi. Bagi sesetengah orang, ambil agent bagi mereka mahal, tetapi jika difikirkan semula, pergi sendiri adalah risiko dengan banyak wang tersorok yang kita perlu keluarkan tanpa kita sedari.

Kalau berjalan sendiri dalam negara orang, harus berkumpulan jangan pergi sorang-sorang kerana boleh membahayakan keselamatan diri , selain itu kita juga dapat mengeratkan silaturahim antara manusia.

Akhir Sekali tepati masa , jika pergi dalam kumpulan , jangan biar kawan tunggu lama. jika berjanji pukul 8, maka setengah jam awal sudah siap, jangan lewat kerana ada tempat-tempat yang dibuka mempunyai waktu operasi yang singkat.

Sekian Terima Kasih.

Mari merasai pengalaman menarik bersama kami …..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: