Tip Bercuti

Pakaian Semasa Musim Sejuk

Ramai Orang Malaysia yang suka bercuti ke Negara yang 4 Musim kerana disana mereka dapat melihat Musim bunga, Musim Luruh dan Musim sejuk. Disini saya kongsikan pakaian yang wajib untuk anda semua pakai ketika musim Sejuk tiba.

Le-21eme-Adam-Katz-Sinding-Stefaniya-Chekalina-New-York-Fashion-Week-Fall-Winter-2017-2018_AKS9605

1 ) WINTER COAT

Beli atau bawa lah winter coat. Klau boleh guna lah winter coat jenis down jacket ini kerana jenis materialnya menahan kesejukan dan kalis air. lagi bagus kalau ada hood nya sekali kerana boleh melindungi leher anda daripada ditiup angin yang kuat.

Ada banyak jenis dan corak winter coat sekarang. tidak kisahlah anda nak beli corak macam mana pon yang penting sekali mampu melindungi tubuh anda daripadakesejukan.

7318e4fe-20ff-4461-b3b8-d1c515e09acd

2 ) PAKAIAN THERMAL

Thermal dan long john ini biasanya dipakai untuk harian dan selalunya dijual satu set dengan seluar sekali. Untuk percutian musim sejuk anda, anda digalakkan memakai pakaian ini berbanding kemeja ataupon blouse kerana kainnya nipis dan sejuk.

Top-Hat-Scarf-Winter-2017

3 ) TOPI ATAU WINTER HAT

Bagi yang mempunyai winter coat tetapi tiada hood, anda digalakkan untuk membeli topi atau winter hat untuk melindungi kepala dan telinga anda. melindungi kepala dan telinga anda ketika musim sejuk amat perlu untuk mengelakkan daripada anda jatuh sakit ketika musim sejuk.

orange-scarf-men-style-streetstyle

4 ) MUFFLER SCARF

Selain telinga, Leher anda juga perlu dilindungi sepanjang musim sejuk. Muffler adalah pelindung leher daripada ditembusi suhu sejuk yang boleh menyebabkan masalah pernafasan.

Ada banyak jenis muffler. saya cadangkan pakai yang diperbuat daripada benang kait kerana kurang gatal-gatal jika digunakan untuk menutup muka semasa angin bertiup kuat.

ZSY51007061_2015100708555670

5 ) GLOVE

Sarung tangan atau Glove juga amat penting dan sangat sesuai dipakai ketika musim sejuk

21

6) MASK

Bagi mereka yang tidak tahan sejuk, boleh memakai penutup muka supaya dapat menapis haba sejuk masuk kedalam badan.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: