Indonesia

3 Lokasi Beli Souvenir Murah di Bali, Indonesia

main picture
Bali, Indonesia

Anda telahpun menghabiskan masa-masa terindah anda di Bali. Melawat ke-tempat-tempat tarikan pelancong. Mencuba pelbagai makanan tempatan. Bersuka ria bersama rakan dan keluarga. Mencipta memori. Sekarang tiba masa untuk pulang. Tiba-tiba anda gelisah, “oh my God, cenderahati belum beli!!”

Jangan gundah, jangan gulana, jangan khawatir. Jadikan post ini rujukan utama untuk anda dapatkan cenderahati terbaik dari bali dengan pelbagai pilihan dengan harga yang berpatutan (bahkan lebih murah berbanding ditempat lain di Bali)

3 Lokasi Beli Souvenir Murah di Bali, Indonesia

Antara 3 LOKASI BELI SOUVENIR MURAH DAN FAMOUS DI BALI INDONESIA ialah Oleh-oleh Agung Bali, Oleh-oleh Krisna dan juga Pasar Sukawati.


Oleh-oleh Agung Bali

Salah satu pasar terbaik di Bali untuk membeli barang-barang untuk orang tersayang. Ia adalah pasaraya yang cukup besar di mana anda boleh mendapatkan segala-galanya seperti Cenderamata, T-shirt Bali dan pakaian lain, Hadiah, Kraf Kayu, Barang Buatan Tangan, Coklat, Kacang Tanah (yang terkenal di Bali) dan banyak lagi.

Apa yang istimewa tentang pasaraya ini ialah harga tetap dan anda boleh melihat tanda harga pada setiap item. Harga juga berpatutan.

Jangan membeli hadiah atau apa-apa perkara lain dari jalan-jalan di Bali, kerana kebarangkalian anda akan ditipu sangat tinggi. Mereka tidak mempamerkan tag harga dan meminta harga yang sangat tinggi.

cenderahati bali
Oleh-oleh Agung Bali. Google Image
maxresdefault
Oleh-oleh Agung Bali. Google image

Oleh-oleh Krisna

Syurga Cenderamata! Sekiranya anda tidak tahu cara tawar-menawar di jalanan, pergi saja ke tempat ini! Harga tetap! BANYAK stok untuk dipilih dan perkhidmatan yang cepat menjadikannya tempat kegilaan ramai pelancong.

Peminat barangan hiasan perak (silver) juga banyak terdapat disini pada harga yang sangat murah juga! Makanan ringan dan pakaian yang asli juga ada. Dari pakaian hingga makanan tempatan Bali, anda akan mendapatkannya dengan mudah di dalam kedai Oleh Oleh Krisna ini.

 

Oleh-oleh-bali-krisna
Oleh-oleh Krisna. Google Image
DSC00956
Oleh-oleh Krisna dari Google

Pasar Sukawati

Dari pameran ukiran kayu yang dipahat kepada lukisan seni kontemporari kontemporari, Sukhavati (Sukawati) Art Market adalah hab karya. Anda akan menemui produk buatan Bali dan kraftangan lain di pasaran ini.

Tempatan terkenal sebagai ‘Pasar Seni Sukawati’ ini adalah bangunan dua tingkat yang dibina sekitar pada tahun 80-an. Bangunan ini sangat padat dengan pelancong yang mencari barangan cenderahati Bali untuk dibawa pulang. Dari aksesori wanita seperti tas tangan ke pakaian dan layang-layang tradisional, pasar ini sentiasa penuh dengan barangan kraf seni.

sukawati2
Pasar Sukawati via Google
sukawati 4
Pasar Sukawati via Google
sukawati 3
Pasar Sukawati via Google

– TAMAT-

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: